Om forlaget

Museumsforlaget ble etablert i 2013 av Museene i Sør-Trøndelag (MiST). Initiativtaker var Torbjørn Lefstad, som var forlagssjef frem til Laila Andreassen tok over i 2020.

Museumsforlaget er et nisjeforlag som utgir bøker om kulturarv. Vi satser på historie, arkeologi, kunst og andre fag som forteller om fortid og nåtid for framtida. Vi er stolte over at rettighetene til boka Selbuvotter er solgt til USA, Danmark og Japan, og Ruter og lus. Retrostrikk frå Salhus Tricotagefabrik, Selbumønster og Rett i garnet er solgt til USA og Danmark.

Museumsforlagets utgivelser har høy faglig kvalitet, og forlaget er godkjent som publiseringskanal for vitenskapelig publisering. Våre engasjerte medarbeidere har lang erfaring fra forlagsbransjen og gir våre forfattere og oppdragsgivere trygg personlig oppfølging.

Vi distribuerer våre bøker gjennom SentralDistribusjon.
Våre bøker kan kjøpes i bokhandelen, i museumsbutikker eller på www.museumsforlaget.no.

Museumsforlaget er et aksjeselskap, eid av MiST. Styret består av Torbjørn Lefstad (styreleder), Randi Gilberg Hjelm-Hansen, Margrethe C. Stang, Annabella Sagen og Kenneth Stoltz. Forlaget har kontor i Trondheim.

Velkommen som forfatter

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har en bokidé eller et manus du ønsker tilbakemelding på.
Telefon: 47 47 87 47
E-post: post@museumsforlaget.no

Filoverføring

Kontakt post@museumsforlaget.no for informasjon om filoverføring.